Ciasteczka z masłem orzechowym w kształcie serca

Ciasteczka z masłem orzechowym w kształcie serca

Składniki:

  • 1/2 szklanki masła orzechowego
  • 1/2 szklanki miękkiego masła
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 /4 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki. Soda oczyszczona
  • 1/2 łyżeczki Proszek do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki. Ekstrakt waniliowy
  • 1/2 szklanki mąki uniwersalnej
  • 3/4 szklanki pełnoziarnistej mąki cukierniczej
  • Opcjonalnie: roztopiona ciemna czekolada
  • Instrukcje:

  • W dużej mieszance misce, ubij masło i masło orzechowe mikserem elektrycznym na średnich i wysokich obrotach przez 21 sekund.
  • Dodaj cukier granulowany, brązowy cukier, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Ubijaj, aż składniki się połączą, od czasu do czasu zeskrobując boki miski.
  • Wbij jajko i wanilię, aż się połączą.
  • Ubij mikserem jak najwięcej mąki . Wmieszaj pozostałą mąkę.
  • Przykryj i schłodź ciasto przez około 1 godzinę lub do momentu, aż będzie łatwe w obróbce. Ja swoje robiłam przez noc, ale to nie jest konieczne.
  • Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Uformuj z ciasta 1-calowe kulki. Spłaszcz dłonią i użyj foremki do ciastek, aby wyciąć kształt. Następnie obtoczyć w dodatkowym granulowanym cukrze do pokrycia.
  • Umieścić ciasto w odległości 2 cali od siebie na nienatłuszczonej blasze do ciastek.
  • Piec przez 7 do 9 minut lub do momentu, aż spód będzie jasnobrązowy .
  • Przełożyć na metalową podstawkę i ostudzić.
  • Opcjonalnie skropić czekoladą
  • Kalorie na ciasteczko bez czekolady: 45.3, Tłuszcz: 2,8, Cholesterol: 4,4, Sód: 21, Potas: 4, Węglowodany: 4, Błonnik: .21, Cukier: 1,9, Białko: 1,1