Ciasteczka z Serem Kremowym

Ciasteczka z Serem Kremowym

Składniki:

  • 20 g Rodzynki, drobno posiekane (opcjonalnie)
  • 60 g Ciasto mąka
  • 1/4 łyżeczki Proszek do pieczenia
  • 20 gram Masło, zmiękczone
  • 50 gramów Serek śmietankowy
  • 15 gramów Cukier puder
  • 15 gram Białko jaja
  • Dodatkowy cukier puder do panierowania
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 60C/300F. Wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem. Drobno posiekaj rodzynki. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia.
    2. Ubij masło, serek i cukier puder, aż dobrze się połączą.
    3. Dodaj białko jaja i ubijaj, aż się połączą.
    4. Dodaj posiekane rodzynki.
    5. Wymieszaj z mąką.
    6. Uformuj łyżeczki ciasta w kulki i ułóż je w odstępach 2cm na przygotowane blachy.
    7. Piec przez 50 min. Następnie wyłącz piekarnik i pozostaw ciasteczka na 20 minuty.
    8. Wyjmij i ostudź na ruszcie. Posmaruj ciasteczka dodatkowym cukrem pudrem.
    9. 300