Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 160C/330F. Białka ubić na pianę, dodać sól, sok z cytryny i ekstrakty.
- Dodawać po trochu cukru; Kontynuuj ubijanie, aż białka będą lśniące i sztywne. Za pomocą gumowej szpatułki stopniowo dodawaj mąkę po 1/3, aż mąka się połączy. Upewnij się, że używasz prawdziwego ruchu składania, delikatnie obracając szpatułkę od dna miski do góry, składając powietrze przy każdym pociągnięciu, w przeciwieństwie do ubijania lub mieszania.
- Wlej ciasto do miski nienatłuszczona, 26cm rurka.
- Piecz godzinę lub do momentu, gdy wierzch będzie złocistobrązowy. Gdy ciasto będzie gotowe, odwróć formę do góry dnem i zawieś jej lejek na szyjce butelki.
- Sgotuj około 1 godziny.Gdy ciasto stygnie przygotować polewę. W małej miseczce wymieszaj cukier cukierniczy, sok z cytryny i skórkę z cytryny.
- Odstaw na dziesięć minut przed polewą ciasta, ponieważ trochę zgęstnieje.