Składniki:
Instrukcja:
- Śmietana: Oddziel białka od żółtek i ubij je ze szczyptą soli na sztywną pianę, NASTĘPNIE schłodzoną śmietanę, aż zrobimy nadzienie. Włóż żółtka do miski i wymieszaj z ml mleka i mąki kukurydzianej, aż skrobia kukurydziana dobrze się rozpuści. W rondelku włożyć resztę mleka wymieszaną z cukrem i podgrzać na małym ogniu. żeby jajka nie zwijały się.
- Wlej z powrotem do rondla i ponownie włącz na ciepło, mieszając, aż zrobi bąbelki i zacznie gęstnieć.
- Włóż sau odstawić cepan i dodać masło i ubite białka za pomocą trzepaczki. Włóż ponownie na ogień i gotuj przez 2 minuty mieszając, aby się nie przykleiło. Składanie ciasta: Zrób kawę i pozwól mu ostygnąć. Lekko posłodź cukrem według uznania. Przygotuj kwadratowy talerz, aby wyrównać herbatniki. Każdy herbatnik namocz kawę w ciągu jednej sekundy (użyłem herbatników petit beurre, ponieważ bardzo szybko wchłaniają płyn) i wyrównaj je na talerzu. , wlać jedną trzecią kremu NASTĘPNIE nałożyć kolejną warstwę biszkoptów i tak dalej aż do zakończenia tworzenia. Miałem cztery warstwy krakersów kremowych i 3 warstwy, górna warstwa musi być krakersami. Śmietanę ubić z 2 łyżkami cukru pudru i udekorować nią ciasto, POTEM kakao na wierzchu i włożyć trochę wiśni w syropie. herbatniki o smaku kawy są miękkie i bardzo łatwe w dotyku. To rodzaj tiramisu z ciasteczkami :-). Specjalny deser, łatwy i pyszny!Smaczny apetyt!
500