Składniki:
Sposób wykonania:
- Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
- Lekko rozsmaruj olej kokosowy w owalnym naczyniu do pieczenia (9×12 x 2 cale głębokości).
- Odmierz mąkę i kakao w proszku i przesiej do miski, odłóż na bok.
- W misce miksera elektrycznego (lub za pomocą miksera ręcznego) z nasadką do ubijania ubijaj jajka i cukier na średnich obrotach przez około 5 minut, aż będzie wyglądać jak y gęsty i bladożółty – jak ciasto na ciasto.
- Kiedy mieszanka jajek i cukru wygląda na gotową, zmniejsz prędkość do niskiej, dodaj wanilię i espresso w proszku.
- Powoli dodawaj mieszankę mąki i kakao w proszku (lubię kłaść ściereczkę do naczyń na mieszance, żeby nie było wszędzie kakao).
- Wymieszaj tylko do połączenia.
- Dodaj margarynę i mieszaj przez kolejne sekundy, aż się połączą.
- Wlej mieszankę brownie do wysmarowanej tłuszczem formy.
- Umieścić naczynie w jeszcze większym naczyniu do pieczenia, a następnie powoli wlać bardzo gorącą wodę z kranu (nie chcesz, aby woda rozpryskiwała się w naczyniu do brownie) wokół brytfanny, napełniając ją mniej więcej do połowy wysokości naczynia do pieczenia brownie .
- Piecz dokładnie przez 20 minut.
- Odstaw do ostygnięcia na 325 minut przed podaniem. Będzie wyglądać jak ciasto na zewnątrz, a konsystencja puddingu w środku.
- Podawać na ciepło.
325