Ciasto Jagodowe Chantilly

Ciasto Jagodowe Chantilly

Mój przepis na tort jagodowy nagrodzi Cię jednym z najbardziej soczystych ciast, jakie kiedykolwiek próbowałeś. Lekkie, puszyste ciasto waniliowe jest ułożone wysoko, z warstwami świeżych jagód i rozkosznym, ale delikatnym i puszystym kremem chantilly z mascarpone. Nie można prosić o nic więcej w deserze.

Skocz do:

🧾 Składniki

🥣 Robienie ciasta

⏲️ Pieczenie

🥄 Przygotowanie syropu jagodowego

  • ✨ Przygotowanie kremu Chantilly
  • 🍰 Składanie tortu

    ❓ FAQ

    📝 Przepis

    Kilku naszych znajomych a sąsiedzi uprzejmie przetestowali moje ciasto i wszyscy przyznali mu ocenę 10/10! Daj nam znać, co myślisz w komentarzach poniżej.

    Ciasto Berry Chantilly jest bardzo popularnym deserem w Whole Foods Market, ale kosztuje oszałamiające $ 20! Pokażę Ci, jak łatwo zrobić ten popisowy deser w domu za ułamek ceny.

    (Zdjęcie: Viana Boenzli)

    Ten 4-warstwowy tort może wyglądać imponująco iz pewnością zachwyci Twoich znajomych i rodzinę, ale jest zwodniczo łatwy do wykonania. Chociaż w grę wchodzi kilka kroków, wszystkie są łatwe jak ciasto … lub ciasto, w tym przypadku. I możesz dowiedzieć się z mojego osobistego doświadczenia: co robić, a czego zdecydowanie nie robić (więcej szczegółów na temat mojego „oj!”).

    Krem Chantilly może brzmieć imponująco, ale ciii, nie mów… to tylko wymyślne słowo na bitą śmietanę. Ale to nie jest zwykła bita śmietana, nie madame. Łączymy go z mascarpone i kilkoma innymi składnikami, które idealnie łączą się, tworząc puszysty i lekko słodki lukier.

    (Zdjęcie: Viana Boenzli)

    🧾 Składniki

    Ciasto waniliowe

    • Masło niesolone
    • Cukier granulowany
    • Jajka
    • Sól

  • Proszek do pieczenia
  • Mąka do ciasta
  • Mleko pełne

  • Olej roślinny
  • Ekstrakt waniliowy
  • Syrop jagodowy

      • Jam of Twój wybór (wybrałam malinowy)
      • Woda

        Krem Chantilly

      • Śmietana ciężka
      • Ser śmietankowy

      • Ser mascarpone
      • Cukier puder
      • Ekstrakt waniliowy

      Jagody

        Twoje ulubione jagody

      Pełną listę składników i ich pomiarów znajdziesz na poniższej karcie przepisów.

      *Mąka tortowa ma mniejszą zawartość białka (glutenu) i dlatego daje lżejsze, bardziej puszyste ciasto. Jeśli nie masz pod ręką mąki tortowej, możesz użyć mąki uniwersalnej, ale może to spowodować nieco gęstsze ciasto (dowiedz się więcej o mące do pieczenia).

      Czekoladowe Ciasto Pomarańczowe

    Włoskie ciasto migdałowe

    Tarta ze świeżych owoców

    Najlepszy chleb z orzechami bananowymi

    Łatwy przepis na krówki

  • Ciasto Czekoladowe w Kubku
  • Batony Sernik Cytrynowo-Malinowy

    Ciasto kawowe z kwaśną śmietaną

    Irlandzki mus czekoladowy z kawą

    Lody bananowe

    Domowe Bułeczki Cynamonowe

    Czy to jagodowe ciasto Chantilly? Daj nam znać w komentarzach poniżej! Berry Chantilly Cake (Photo by Viana Boenzli)Berry Chantilly Cake (Photo by Viana Boenzli)

    Berry Chantilly Cake (Photo by Viana Boenzli)📝 Przepis

    Berry Chantilly Cake (Photo by Viana Boenzli)

    Ciasto jagodowe Chantilly

    Mój przepis na Berry Chantilly Cake nagrodzi Cię jednym z najbardziej soczystych ciast, jakie kiedykolwiek próbowałeś. Lekkie, puszyste ciasto waniliowe jest ułożone wysoko, z warstwami świeżych jagód i rozkosznym, ale delikatnym i puszystym kremem chantilly z mascarpone. Nie można prosić o nic więcej w deserze.

    Czas przygotowania 15 min

    Czas gotowania 30 min

    Montaż 10 min

    Całkowity Czas 1

    godz.

      Składniki

    Ciasto waniliowe