Składniki:
)
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i umieść babeczki w formie do muffinek
- W średniej misce wymieszaj cukier, mąkę, pieczenie soda, a Sól.W osobnej dużej misce połącz Delirium Tremens, roztopione masło i wanilię. Ubijaj jajka pojedynczo.
- Wymieszaj ze śmietaną, aż dokładnie się połączą i będą gładkie. Stopniowo mieszaj suche składniki z mokrą mieszanką, dobrze ubijając. Napełnij formę do muffinek, aż każda będzie pełna w 3/4.
- Piecz przez około 19-21 minut, aż wierzchy się zarumienią.
- Wyjmij babeczki z blachy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. serek śmietankowy i masło w średniej misce i ubijaj na jasną i puszystą masę
- Dodaj cukier puder po dwie filiżanki, dobrze ubijając między każdą
- Dodaj cukier klonowy, ekstrakt waniliowy, syrop klonowy i ubić
- Śmietankę włożyć do rękawa szprycującego i wyłożyć na babeczki
- Ułożyć paski boczku w naczyniu do pieczenia i piec w 350 stopni F przez 20 minut
- Sproszkować połówki orzecha pekan w robocie kuchennym
- Zrzucić orzech okruchy do małej miski i dodać brązowy cukier i cayenne, wymieszać łyżką aż się połączą
- Po upieczeniu boczku przez 20 minutach wyjąć z piekarniku, obficie posyp bekon masą orzechową, połóż bac k w piekarniku i piecz przez kolejne 5 minut.
- Wyjmij boczek z piekarnika, połam na mniejsze kawałki i wbij je w mrożone babeczki!