Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 350. Linia 9-calowa tortownica wyłożona papierem do pieczenia.
- Wymieszaj pierwsze pięć suchych składników w dużej misce. Odstaw na bok.W drugiej dużej misce ubij jajka.
- Dodaj oliwę z oliwek, mleko i rozmaryn i ponownie ubij.Złóż mokre składniki na suche, delikatnie mieszając, aż się połączą.Wymieszaj posiekaną czekoladę.
- Wlać ciasto na przygotowaną patelnię.
- Posyp pozostałą czekoladą i 1 łyżką cukru.
- Piecz około 40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona do środka będzie czysta. Ciasto będzie nieco blade. W tym momencie umieść ciasto pod brojlerem, aby skarmelizować cukier, zrumienić koronę i nadać ciastu ładny chrupiący wierzch. Ciasto ostrożnie pod pieczeniem. Jedz ciepłe, schłodzone lub zimne. Przechowasz (resztki? Hah) zawinięte w folię.