Ciasto Sernikowe z Limonką

Ciasto Sernikowe z Limonką

Składniki:

  • 1 opakowanie (8 uncji) zmiękczonego serka śmietankowego
  • 9-calowa skorupka ciasta krakersowego z grahamem
  • 1/2 szklanki świeżego soku z limonki (około 7 -8 limonek Florida Key)
  • 1 (14 uncji) puszka słodzonego mleka skondensowanego
  • 1 (12 oz.) pojemnik mrożony bita polewa
  • Instrukcja:

    1. Poczekaj, aż serek osiągnie temperaturę pokojową, ubij do uzyskania gładkiej konsystencji, dodaj słodzone mleko skondensowane, sok Keylime i ubitą polewkę, miksuj, aż masa będzie gęsta i gładka.
    2. Wlej do skorupki ciasta i schłódź przez co najmniej 3 godziny.
    3. W razie potrzeby udekoruj plasterkami limonki.