Składniki:
Instrukcje:
- W dużej misce wymieszaj masło i mąkę, aż się rozkruszą (masło musi mieć temperaturę pokojową). Następnie dodaj jajko (lekko ubite), wodę i sól i wyrabiaj, aż ciasto nie będzie już się klei.
- Włóż ciasto do lodówki, przykryte folią, aż zrobimy nadzienie.Nadzienie:W misce wymieszaj szpinak (POWINNIŚ szpinak rozmrozić i bardzo dobrze odcedzić Przed, Zwykle rozmrażam w mikrofalówce około 10 do 15 min., czyli ;s łatwiej) z roztartym serem, kwaśną śmietaną, posiekanym koperkiem, posiekaną cebulą i posiekaną marchewką (bardzo cienka). Ubij jajka i wymieszaj (ale zachowaj jedno żółtko do natłuszczenia powierzchni tortu)Dopraw solą i pieprzem jak do kluczy. Ja użyłem pół funta sera feta w nadzieniu Ale MOŻNA dodać 4,5 uncji fety i 3,5 uncji sera cheddar (che ddar sprawia, że nadzienie jest bardziej jednorodne Powinien być większy, drugi będzie na szczycie tortu i będzie mniejszy. Z drugiego zrobimy paski i zrobimy kratkę. Zrób pierwszy arkusz wałkiem trochę pogrubiając, NASTĘPNIE posmaruj tackę i włóż ją do środka Zakrywając boki tacki.
- Dodaj nadzienie, NASTĘPNIE zrób drugi arkusz i wytnij paski. Umieścić je na wierzchu ciasta i rozprowadzić na żółtku zmieszanym z 3 łyżkami. mleka.Gotuj, aż będzie ładnie upieczony.Ciesz się! to jest cudowne!
356