Ciasto Z Indyka Ze Skórką Kukurydzianą

Ciasto Z Indyka Ze Skórką Kukurydzianą

Składniki:

  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 duże posiekane marchewki
  • 3 seler naciowy, posiekany
  • 2 szklanki bulionu z indyka lub kurczaka
  • 1 duże jajko
  • 1/4 szklanki mąki
  • 3 /4 szklanki mąki
  • 2 ząbki mielonego czosnku
  • 1/2 szklanki zielonej fasolki, obranej i posiekanej
  • 2 łyżeczki mielonej szałwii
  • 2 łyżeczki mielonego tymianku
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 średnia cebula, posiekana
  • Pieprz pękany
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 1/2 łyżki cukru
  • 3 szklanki posiekanego, gotowanego indyka
  • 3/4 szklanki białej lub żółtej mąki kukurydzianej
  • Instrukcje:

    1. Aby zrobić nadzienie: Rozgrzej piekarnik do 400F. Obficie pokryj talerz ciasta (lub dowolne naczynie do pieczenia) sprayem zapobiegającym przywieraniu.
    2. Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
    3. Dodaj cebulę, marchew, seler, fasolkę szparagową i podsmażaj przez około 10 minut do miękkości.
    4. Dodaj czosnek i cały czas mieszaj przez 30 sekund.
    5. Posyp mąkę na patelnię i mieszaj, aż pokryje warzywa, około 25 sekund. Powoli mieszaj 2 szklanki h. Aby przygotować ciasto: W dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W osobnej misce mieszaj mleko, jajko i olej rzepakowy, aż dobrze się połączą. Wymieszaj mokre składniki z suchymi składnikami. Nałóż równomiernie ciasto na nadzienie.
    6. Piecz, aż górna część będzie złocista, około 22 do 22 minut.
    7. Ostudź na co najmniej 22 minut przed podaniem.