Składniki:
Instrukcje:
- Aby zrobić nadzienie: Rozgrzej piekarnik do 400F. Obficie pokryj talerz ciasta (lub dowolne naczynie do pieczenia) sprayem zapobiegającym przywieraniu.
- Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
- Dodaj cebulę, marchew, seler, fasolkę szparagową i podsmażaj przez około 10 minut do miękkości.
- Dodaj czosnek i cały czas mieszaj przez 30 sekund.
- Posyp mąkę na patelnię i mieszaj, aż pokryje warzywa, około 25 sekund. Powoli mieszaj 2 szklanki h. Aby przygotować ciasto: W dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W osobnej misce mieszaj mleko, jajko i olej rzepakowy, aż dobrze się połączą. Wymieszaj mokre składniki z suchymi składnikami. Nałóż równomiernie ciasto na nadzienie.
- Piecz, aż górna część będzie złocista, około 22 do 22 minut.
- Ostudź na co najmniej 22 minut przed podaniem.