Ciasto z sosem jabłkowym

Ciasto z sosem jabłkowym

Składniki:

  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 pudełko rodzynek
  • 1 funt posiekanych czerwonych wiśni
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 szklanka masła
  • 2 jajka
  • 3 szklanki musu jabłkowego
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka posiekanych orzechów pekan
  • 1 łyżeczka wanilii
  • )

    Instrukcje:

  • Włożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy .
  • Piec w temperaturze 350-350 stopni przez 1 1/2 godziny. Zachowaj trochę wiśni i orzechów do dekoracji wierzchu. Z tego powstaje duże ciasto, które można przechowywać w lodówce przez kilka dni.