Ciepła Zupa Ogórkowa (Sopa De Pepinos)

Ciepła Zupa Ogórkowa (Sopa De Pepinos)

Składniki:

  • 3 szklanki wywaru wołowego/rosołu (lub dowolnego wywaru/rosołu, którego chcesz użyć)
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 2 jajka żółtko, ubite
  • 2 szklanki (1 duża) Ogórek angielski bez pestek, kotlet gruboziarnisty
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1 1/2 szklanki sosu białego (przepis poniżej)
  • 1 łyżka soli koszernej
  • 1 szklanka mleka
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki posiekanej cebuli
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki bulionu/bulionu dowolnego rodzaju 039;chcesz użyć
  • 14 łyżki masła niesolonego, roztopionego
  • 1 szklanka wody
  • )

  • 4 łyżki Białego Wina
  • Instrukcja:

    1. Biały sos: Więc najpierw musimy zrobić ten biały sos przed właściwą zupą.
    2. Ubij skrobię kukurydzianą i mleko w małym rondelku przed podgrzaniem. Następnie dodaj pozostałe składniki wywar, masło i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać i pozostawić do zgęstnienia. Wyłącz ogień i odstaw. Zupa: W garnku zacznij gotować ogórki z wodą, masłem i solą do miękkości widelca. Mikserem ręcznym lub blenderem pulsacyjnym wygładzi ugotowany ogórek wodą, w której się gotował, białym sosem, posiekaną cebulą i bulionem wołowym. Następnie przełóż z powrotem do tego samego garnka i zagotuj. Na minutę przed podaniem dodaj do zupy gęstą śmietanę, białe wino, 2 żółtka i gałkę muszkatołową, wymieszaj do połączenia. Spróbuj przypraw, a następnie podawaj i udekoruj kolendrą lub natką pietruszki.
    3. 039