Składniki:
)
Instrukcja:
- Biały sos: Więc najpierw musimy zrobić ten biały sos przed właściwą zupą.
- Ubij skrobię kukurydzianą i mleko w małym rondelku przed podgrzaniem. Następnie dodaj pozostałe składniki wywar, masło i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać i pozostawić do zgęstnienia. Wyłącz ogień i odstaw. Zupa: W garnku zacznij gotować ogórki z wodą, masłem i solą do miękkości widelca. Mikserem ręcznym lub blenderem pulsacyjnym wygładzi ugotowany ogórek wodą, w której się gotował, białym sosem, posiekaną cebulą i bulionem wołowym. Następnie przełóż z powrotem do tego samego garnka i zagotuj. Na minutę przed podaniem dodaj do zupy gęstą śmietanę, białe wino, 2 żółtka i gałkę muszkatołową, wymieszaj do połączenia. Spróbuj przypraw, a następnie podawaj i udekoruj kolendrą lub natką pietruszki.
039