Składniki:
Instrukcje :
- Ustaw ruszt na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni. Lekko posmaruj sześć 6-uncjowych kokilek, posyp cukrem i ułóż na blasze do pieczenia.
- W małej misce wymieszaj mąkę, skórkę cytryny i mak; odstaw na bok.
- W 4-1/2 litrowej misce miksera elektrycznego o dużej wytrzymałości, używając drucianej nasadki do biczowania, ubijaj żółtka i cukier, aż mieszanina będzie blada i utworzy wstążkę, gdy bicz jest uniesiony.
- Umieść białka jajek w średniej misce bez tłuszczu i za pomocą ręcznego miksera elektrycznego ubij białka na miękkie szczyty.
- Złóż mieszankę mąki do mieszanki żółtka i cukru, następnie dodaj roztopione masło i delikatnie wymieszaj, aż się połączą. Złóż białka, aż się połączą. Napełnij każdą z przygotowanych kokilek do 3/4 objętości i umieść na środku ciasta kawałek czekolady o pojemności 1 uncji.
- Piecz przez 14 minuty lub do jędrności. Schłodzić na ruszcie przez 5 minut. Delikatnie odwróć ciasto na talerz deserowy i podawaj na ciepło
400