Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 F. W dużej misce wrzuć truskawki z cukrem, sokiem z cytryny, mieszanką skrobi kukurydzianej i pozostaw jagody na 15 minuty, aż soki z jagód wypłyną. bit.
- Wlej owocowe nadzienie do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 i umieść na solidnej blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie przepełnione ciasto lub kruszonki. W międzyczasie przygotuj kruszonkę.
- Wymieszaj wszystkie składniki w średniej misce. Palcami rozbij masło i uformuj grudki lub grudki.
- Mąkę, proszek do pieczenia i sól dokładnie wymieszaj w średniej misce. Ubijaj masło z cukrem na średnich obrotach na jasną i puszystą masę, około 3 minuty.
- Dodawaj jajka, po jednym, dobrze ubijając między dodawaniem. Wmieszaj ekstrakt waniliowy i zeskrob do miski.
- Dodaj suche składniki do ciasta w 3 porcjach na przemian z maślanką. Jeśli nie masz maślanki, możesz użyć jogurtu jako zamiennika!
- Rozłóż ciasto na nadzieniu owocowym do brzegów naczynia do pieczenia.
- Obficie posyp z bułką tartą i piecz na środku piekarnika przez 1 godzinę i 15 minuty. Nadzienie owocowe będzie bulgotało, posypka powinna być złocista i sprawdź wysmażenie wbijając wykałaczkę w środek ciasta. Jeśli wyjdzie czysty, gotowe! Pozostaw ciasto do ostygnięcia na stojaku chłodzącym. Możesz podawać na ciepło z gałką lodów lub jeść bez dodatków.
350