Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej olej w garnku, dodaj wszystkie warzywa i podsmaż na średnim ogniu, aż zmiękną. Włożyć koncentrat pomidorowy i wymieszać.
- Wlać wywar i doprowadzić do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu, aby zacząć gotować warzywa podczas przygotowywania klopsików. W międzyczasie połącz wszystkie składniki na klopsiki w misce, dobrze wymieszaj i zrób małe klopsiki. Aby uzyskać szybszą wersję, możesz przygotować je wcześniej, a nawet zamrozić. Wrzuć klopsiki i gotuj około 20 minut, upewnij się, że ryż jest ugotowany. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na tym etapie, jeśli chcesz, powoli mieszaj ubite jajko. Mam swoją porcję białka z klopsikami, więc zostawiłem jajko. Dodaj liście i podawaj z porcją kwaśnej śmietany, jeśli chcesz. Cieszyć się!