Składniki:
Instrukcja:
- W dużym garnku lub kokosie wlej oliwę i cebula. Podsmaż cebulę do miękkości, ale nie zbrązowiej.
- Następnie dodaj białe wino, pietruszkę, sól, pieprz i pieprz cayenne.
- Wymieszaj przez kilka minut przed włóż małże do garnka.
- Załóż pokrywkę i gotuj małże przez około 2-3 minuty, od czasu do czasu potrząsając patelnią.
- Wyjmij małże szczypcami otwierając małże, wkładając je do ciepłego naczynia. Wyrzuć wszystkie małże, które nie otworzyły się po 3 minutach.
- Przecedź płyn przez drobne sitko do czystego rondla, pozostawiając wszelki piasek lub piasek.
- Doprowadź do Zagotuj i gotuj przez 2 minuty.
- Dodaj curry i crme fraiche, wymieszaj. Podgrzej sos bez gotowania i pozwól, aby sos zgęstniał.
- Małże podawaj w osobnych miseczkach z polanym sosem.
- Posyp natką pietruszki.