Przegoń późny zimowy chłód pysznymi cynamonowymi pekanami! Nikt nie będzie mógł odmówić maślanego, cynamonowego ciasta kruchego z chrupiącymi, prażonymi orzechami pekan!
Przegoń późny zimowy chłód pysznym
Cynamonowe kwadraty orzechowe ! Cześć wszystkim, tu Cindy z Little Miss Celebration! Dzisiaj dzielę się łatwym poczęstunkiem, który jest tak pocieszający jak ciepły koc, a dom będzie pachniał niesamowicie podczas pieczenia. Nikt nie będzie mógł odmówić maślanej, cynamonowej panierce z chrupiącymi, prażonymi orzechami pekan!
Czas przygotowania 19minuty
Czas gotowania 038minuty
Całkowity czas 1godzina07minuty
Porcje 22Kalorie 109kcal
Autor Świętowanie małej Miss dla PinkWhen
▢ 1kubekzmiękczone masło
▢ 1filiżanka cukru
▢ 1 łyżka stołowacynamon▢ 1jajkooddzielone
▢
1łyżeczkawaniliowa lub maślana emulsja piekarnicza waniliowa▢ ½łyżeczkasól▢ 1kubekposiekane orzechy pekan
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 300 stopni.
Spryskaj podłużną blachę do pieczenia sprayem do pieczenia. Użyłem 10”x8”x2” patelni.
Masło śmietankowe; stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać, aż masa będzie jasna i puszysta.
Dodaj żółtko, mąkę, cynamon, sól i wanilię. Dobrze wymieszaj; ciasto będzie gęste.
Wciśnij równomiernie ciasto do przygotowanej patelni; skórka nie będzie bardzo gruba.
Lekko ubij białko jaja i posmaruj wierzch ciasta.
Równomiernie posyp ciasto orzechami i lekko wciśnij je do ciasta.
Piecz o 48 minut lub aż krawędzie będą złote.
Wyjmij z piekarnika i pokrój w kwadrat, gdy jest jeszcze gorące. Ostudź i wyjmij z patelni za pomocą szpatułki.
Przechowywać w szczelnie zakrytym pojemniku; plac utrzyma się na tydzień.
Notatki
Przechowuj je w hermetycznym pojemniku, aby zachować je do tygodnia.
Informacje żywieniowe oparte są na moich najlepszych szacunkach dla tego przepisu. Mogą nie być dokładne w zależności od używanych marek lub modyfikacji, które możesz wprowadzić do przepisu. Aby uzyskać jak najdokładniejsze obliczenia, polecam używanie kalkulatora wartości odżywczych z dokładnymi markami i pomiarami, których używasz w przepisie.
201251201251Czy zrobiłeś ten przepis? A może planujesz?Udostępnij zdjęcie, wspomnij @pinkwhenjen i oznacz #pinkwhen na Instagramie i w swojej relacji na Instagramie. Nie zapomnij OCENIĆ tego przepisu, gdy już go zrobisz!!