Cytrynowy „Krem” Ze Świeżymi Malinami

Cytrynowy „Krem” Ze Świeżymi Malinami

Składniki:

  • 4 łyżeczki startej skórki z cytryny, podzielone zastosowanie
  • 1/4 szklanki świeżego soku z cytryny
  • 1/2 szklanki plus 2 łyżeczki nektaru z agawy lub miodu, podzielone użyj
  • 1 opakowanie (12 uncji) jedwabiste tofu, jędrne lub bardzo twarde, odsączone*
  • 2 szklanki świeżych malin
  • Instrukcje:

    1. Połącz 3 łyżeczki (1 łyżka) skórki z cytryny, soku z cytryny, 1/2 szklanki nektaru z agawy i tofu w blenderze. Zmiksuj na gładką masę, w razie potrzeby zgarniając ze ścianek blendera gumową szpatułką.
    2. W małej misce rozgnieć 1 szklankę malin z pozostałymi 2 łyżeczkami nektaru z agawy. Delikatnie wymieszaj pozostałe maliny.
    3. Podziel 2/3 kremu cytrynowego równomiernie w czterech miseczkach lub szklankach. Masę malinową wyłożyć na śmietanę, następnie polać pozostałą 1/3 śmietany i posypać pozostałą 1 łyżeczką skórki z cytryny.
    4. Użyłam marki Jah-Yuhn nah lah Silken tofu sprzedawanej na rynkach koreańskich
    5. 12