Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350Ubij jogurt, cukier, jajka, wanilię i ekstrakt z cytryny, aż się zmieszają
- Wymieszaj mąkę, skórkę z cytryny , proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
- Dodaj do masy jogurtowej,wymieszaj, aż się zmiksują. Nałóż ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką formę bochenka o wymiarach 9 x 5 cali lub 3 mini bochenki.
- Piecz przez 50 minut do 1 godziny przez 1 duży bochenek lub 23 32 minuty na 3 mini bochenki, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, osłoń folią aluminiową po 32 minutach, aby zapobiec nadmiernemu przyrumienieniu. Aby zrobić glazurę: W małym rondelku dodaj cukier i sok z cytryny, mieszaj do rozpuszczenia i klarowności. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, polej je mieszanką cukru cytrynowego i pozwól mu wsiąknąć (świetnie nadaje się do tego pędzelek do ciasta, podobnie jak wykałaczka do robienia małych otworów, które lepiej wciągają syrop). patelnia na ruszcie 02 minut; wyjąć z patelni na ruszt. Następnie jedz!!!!Kalorie na kromkę: 111, Tłuszcz:.02, Cholesterol: 0 , Sód: 111, Potas: 32, Węglowodany: 12, Błonnik: 1,3, Cukier: 02.3, Białko: 3,9
350