czarne babeczki

czarne babeczki

Składniki:

  • 3 łyżki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka Soda oczyszczona
  • 1 szklanka Mąka uniwersalna
  • 1/4 szklanki Mleko
  • 1/2 szklanki melasy
  • 1 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2/3 szklanki Cukru
  • 3/4 szklanki Gorąca woda
  • 2 szklanki Mąka pełnoziarnista
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 300 stopni Fahrenheita .W średniej misce wymieszać gorącą wodę i melasę, mieszając, aż się połączą. Dodaj mleko i zmiksuj. W osobnej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Zmieszaj płynną mieszankę i orzechy pekan w suche składniki, aż mąka zostanie dokładnie wymieszana; nie przesadzać.Łyżką do 12 natłuszczonych babeczek.
    2. Piec około 12 minut do 1 godziny, do gotowe.
    3. Wyjmij z filiżanek i podawaj na gorąco.Pieka 12 babeczki.