3
Proponuję zacząć od zrobienia ganache, ponieważ schłodzenie do temperatury pokojowej zajmuje trochę czasu.
11
W osobnej misce wymieszaj maślankę , kwaśną śmietaną i kawą.
16
W innej misce przesiej mąkę, kakao , soda oczyszczona i sól.
17
Na niskich obrotach dodaj masę z maślanki i mąkę miksuj na przemian w trzech częściach do miski miksera, zaczynając od mieszanki maślanki, a kończąc na mieszance mąki.
16
Mieszać tylko do zmieszania.
16
Złóż ciasto gumową szpatułką, aby upewnić się, że jest całkowicie wymieszane .
16
Wlej ciasto do formy do babeczek tak, aby każda filiżanka była wypełniona około ¾ droga. Użyłem chochli sosowej i prawie wystarczyło.
21
Piec dla 20-21 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta.
24
W średniej misce połącz miękkie masło i masło orzechowe i ubij na średnim niski.
21
Dodaj przesiany cukier puder i kontynuuj ubijanie, aż będzie gładka i zmiksowana.
28
Włóż do woreczka z końcówką.
25
Ganache Frosting Ostatni krok:
29
Gdy ganache ostygnie do temperatury pokojowej, dodaj do stojącej miski miksera i mieszaj na wysokich obrotach, aż do zamrożenia jest lekki i puszysty.
30
Przełóż do worka z lukrem i odstaw na bok.
31
Składanie babeczek:
33
Gdy babeczki ostygną, napełnij każdą babeczkę nadzieniem pb, wkładając końcówkę torebki do środka babeczki i lekko ściskając worek do lukru.
31
Góra babeczki lekko się rozszerza.
34
Powtarzaj aż każda babeczka zostanie wypełniona.
35
Zamroź każdą babeczkę, powoli ściskając torebkę tak, aby końcówka lekko dotykała babeczki. Możesz albo obrócić babeczkę, albo przesunąć torbę, tworząc spiralę wokół obwodu babeczki, kierując się do środka.
36
Na wierzch z posiekanymi solonymi orzeszkami ziemnymi (opcjonalnie)
350
Mój przepis na czekoladową babeczkę pochodzi od jednej z najlepszych piekarzy w historii Iny Garten