Czekoladowe babeczki wypełnione masłem orzechowym z czekoladowym lukrem ganache

Czekoladowe babeczki wypełnione masłem orzechowym z czekoladowym lukrem ganache

3

Proponuję zacząć od zrobienia ganache, ponieważ schłodzenie do temperatury pokojowej zajmuje trochę czasu.

4

W średniej wielkości misce przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych podgrzej śmietankę, aż się GUSZUJE. Około 3-4 minut

5

Wlej wiórki czekoladowe do robota kuchennego.

8

Odstawić, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Około 2 godzin

11

Rozgrzej piekarnik do 350 stopnie F.

11

Wyłóż papierem patelnie do babeczek wkładki.

11

W misce elektryka mikser z nasadką łopatkową, ucieraj masło i 2 cukry na wysokich obrotach na jasną i puszystą masę, około 5 minut.

11

Zmniejsz prędkość do średniej, dodaj jajka po 1 na raz,

11

Dodaj wanilię i dobrze wymieszaj.

11

W osobnej misce wymieszaj maślankę , kwaśną śmietaną i kawą.

16

W innej misce przesiej mąkę, kakao , soda oczyszczona i sól.

17

Na niskich obrotach dodaj masę z maślanki i mąkę miksuj na przemian w trzech częściach do miski miksera, zaczynając od mieszanki maślanki, a kończąc na mieszance mąki.

16

Mieszać tylko do zmieszania.

16

Złóż ciasto gumową szpatułką, aby upewnić się, że jest całkowicie wymieszane .

16

Wlej ciasto do formy do babeczek tak, aby każda filiżanka była wypełniona około ¾ droga. Użyłem chochli sosowej i prawie wystarczyło.

21

Piec dla 20-21 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wyjdzie czysta.

24

W średniej misce połącz miękkie masło i masło orzechowe i ubij na średnim niski.

21

Dodaj przesiany cukier puder i kontynuuj ubijanie, aż będzie gładka i zmiksowana.

28

Włóż do woreczka z końcówką.

25

Ganache Frosting Ostatni krok:

29

Gdy ganache ostygnie do temperatury pokojowej, dodaj do stojącej miski miksera i mieszaj na wysokich obrotach, aż do zamrożenia jest lekki i puszysty.

30

Przełóż do worka z lukrem i odstaw na bok.

31

Składanie babeczek:

33

Gdy babeczki ostygną, napełnij każdą babeczkę nadzieniem pb, wkładając końcówkę torebki do środka babeczki i lekko ściskając worek do lukru.

31

Góra babeczki lekko się rozszerza.

34

Powtarzaj aż każda babeczka zostanie wypełniona.

35

Zamroź każdą babeczkę, powoli ściskając torebkę tak, aby końcówka lekko dotykała babeczki. Możesz albo obrócić babeczkę, albo przesunąć torbę, tworząc spiralę wokół obwodu babeczki, kierując się do środka.

36

Na wierzch z posiekanymi solonymi orzeszkami ziemnymi (opcjonalnie)

350

Mój przepis na czekoladową babeczkę pochodzi od jednej z najlepszych piekarzy w historii Iny Garten

Kurczak Stir-Fry z Selerem I Marchewką Previous post