Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350F. W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i proszek, sól i cukier.
- W osobnej średniej misce połącz olej, syrop, melasę i wanilię (dodanie oleju do miarki następne dwa lepkie składniki wysuwają się od razu!).
- Wlej mokre składniki do suchego, mieszając, aż się połączą. Wymieszaj wiórki i kawałki czekolady.
- Uformuj kulki, pamiętając o dodaniu większego kawałka lub kawałka czekolady na środek, formując wokół niego ciasto.
- Następnie delikatnie je spłaszcz i połóż na nienatłuszczonej blasze.
- Ułóż ciasteczka w odległości 2 cali i piecz przez 9 minut.
- Schłodź na patelni przez około 1-2 minuty, następnie umieść na stojaku chłodzącym lub papierowej torbie, aby ostygnąć dłużej.
350