Składniki:
)
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
- Pokrój arkusz ciasta francuskiego na po trzecie, następnie pokrój każdy arkusz na 6 prostokątów.
- Ułóż mały stos kawałków czekolady z jednej strony prostokąta z ciasta francuskiego. Złóż drugą stronę na kawałkach czekolady i uszczelnij, dociskając zęby widelca do krawędzi. Powinno wyglądać jak mały kawałek ravioli.
- Umieść na nieprzywierającym arkuszu ciastek lub arkuszu ciastek pokrytym pergaminem. Powtórz z pozostałymi składnikami.
- Posmaruj wierzchy ptysie roztopionym masłem i na każdy kwadrat dociśnij odrobinę wiórków kokosowych.
- Piecz przez 20 do 20 minut lub do momentu, gdy kokos się zrumieni, a kwadraty ciasta francuskiego nabiorą jasnozłotego koloru.
- Wyjmij z piekarnika i schłodzić przez 10 minuty. Przed podaniem przesiej trochę cukru pudru na wierzch.
- Podawaj na ciepło podczas podwieczorku lub o dowolnej innej porze dnia, z filiżanką gorącej czarnej herbaty lub wysoką szklanką zimnego mleka.
350