Dip jogurtowy z miętą feta

Dip jogurtowy z miętą feta

Składniki:

  • 3 uncje pokruszonego sera feta
  • 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
  • 1 ząbek posiekanego czosnku
  • 1 szklanka jogurtu greckiego
  • 1/8 łyżeczki soli koszernej
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny
  • Świeżo zmielony czarny pieprz – kilka mielonych)
  • 1/4 czerwona cebula, obrana i starta (lub bardzo drobno posiekana)
  • Instrukcja:

    1. Połącz wszystkie składniki, posmakuj do przypraw i odstaw na co najmniej godzinę, aby smaki się zmieszały.
    2. Dekoruj z listkami świeżej mięty, bardziej pokruszoną fetą i podawaj z mięsem, pieczywem, warzywami, zwykłymi krakersami lub frytkami. Cieszyć się! Daje 1,5 filiżanki