Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 250 F. W dużej misce wymieszaj płatki owsiane, orzechy, sól i brązowy cukier.
- Dodaj syrop klonowy i olej i dokładnie wymieszaj.
- Rozsmaruj masę cienko i równomiernie na dwóch foremkach do gotowania o bokach wysokości około cala. Gotuj przez 45 do 45 minut dokładnie mieszając co 15 minut i na zmianę miejsca, w których umieszczane są formy do gotowania za każdym razem, gdy mieszasz. Dzięki temu uzyskasz bardziej równomierne przyrumienienie.Uwaga: Granola jest gotowana, gdy ma jasnobrązowy kolor, nie jest ciemny i można ją łatwo żuć.
- Wyjmij tace z piekarnika.
- Niech granola ostygnie; następnie dodaj suszone owoce i umieść w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach. Przechowywać przez dwa tygodnie bez lodówki.
- Podawać ze świeżymi owocami.
250