Domowe Hashbrows ze Szpinakiem i Marchewką

Domowe Hashbrows ze Szpinakiem i Marchewką

Składniki:

  • 1/2 marchewki – startej
  • Czerwone chili w proszku- 1/2 łyżeczki
  • 1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1/2 średniej cebuli- drobno posiekana
  • 3 średnie ziemniaki- starte
  • Sól- Do smaku.
  • 1/2 szklanki świeże liście szpinaku – siekane

Instrukcja:

    1. W misce wymieszaj starte ziemniaki, szpinak, cebulę, marchewkę
    2. Dodaj 1/2 łyżeczki soli i dobrze wymieszaj
    3. Wyciśnij masę warzywną, aby usunąć wilgoć
    4. Dodaj czerwone chili w proszku i skrobię kukurydzianą
    5. Dostosuj sól, smakując mieszaninę
    6. Uformuj paszteciki
    7. Rozgrzej olej na patelni do płytkiego smażenia
    8. Delikatnie włóż kotlety na rozgrzaną patelnię
    9. Niech się zrumienią na średnim ogniu przez kilka minut z obu boki następnie obniż
    10. ogrzewanie do średniego.Gotuj do końca.