Składniki:
- 1/2 marchewki – startej
- Czerwone chili w proszku- 1/2 łyżeczki
- 1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/2 średniej cebuli- drobno posiekana
- 3 średnie ziemniaki- starte
- Sól- Do smaku.
- 1/2 szklanki świeże liście szpinaku – siekane
Instrukcja:
-
- W misce wymieszaj starte ziemniaki, szpinak, cebulę, marchewkę
- Dodaj 1/2 łyżeczki soli i dobrze wymieszaj
- Wyciśnij masę warzywną, aby usunąć wilgoć
- Dodaj czerwone chili w proszku i skrobię kukurydzianą
- Dostosuj sól, smakując mieszaninę
- Uformuj paszteciki
- Rozgrzej olej na patelni do płytkiego smażenia
- Delikatnie włóż kotlety na rozgrzaną patelnię
- Niech się zrumienią na średnim ogniu przez kilka minut z obu boki następnie obniż
- ogrzewanie do średniego.Gotuj do końca.