Składniki:
Instrukcja:
- Linia Muffin patelnia z wkładkami-uważam, że podwójna wyściółka sprawia, że filiżanka wygląda dużo ładniej
- W podwójnym bojlerze lub kuchence mikrofalowej lub Duży garnek i szklana miska topią czekoladę. OSTROŻNIE, aby się nie palić. (Podgrzewam wodę w dużym garnku i używam mojej wkładki do makaronu i szklanej miski, aby uzyskać idealną temperaturę miski. Jeśli używasz również tej metody NIE WRZĄCAJĄCEJ WODY, jest kluczem i nie pozwól swojej misce dotykać wody bezpośrednio i upewnij się, że mieszasz co jakiś czas.)
- W średniej wielkości misce wymieszaj z łyżką masła orzechowego, cukru pudru i zmiękczonego masła.
- Wymieszaj do uzyskania kremowej konsystencji. Odłóż na bok
- Na dno każdej wyłożonej filiżanki wlej czekoladę. Wystarczy, że zakryje dno i nieco wystaje po bokach.
- Następnie weź małą kropelkę lub pluć masła orzechowego i umieść ją na środku. Narobiłem sobie bałaganu z tym – wyciągnąłem go łyżką, a następnie wsunąłem czubek palca i trochę więcej do kubka wyłożonego czekoladą. Działało świetnie. Powstrzymaj się od lizania, dopóki WSZYSTKIE kubki nie zostaną napełnione! Następnie oczywiście umyj ręce.
- Gdy wszystkie filiżanki zostaną posmarowane masłem orzechowym, użyj pozostałej czekolady, aby przykryć wierzchołki. Użyłem dna łyżki, aby go wygładzić, gdy ciasto pb zostało pokryte czekoladą.
- Przykryj i wstaw do lodówki. Powinno to zająć tylko około 30 minut, a może nawet mniej, aby ustawić wszystkie kubki PB.
- Gdy kubki stwardnieją, aby je poluzować, może być konieczne dotknięcie dno tacy na blacie.
- Zapakuj je w fantazyjne pudełko lub po prostu zanurkuj i jedz!
- CIESZ SIĘ!!!!
30