Domowe kubki z masłem orzechowym i czekoladą Ghirardelli

Domowe kubki z masłem orzechowym i czekoladą Ghirardelli

Składniki:

  • 4 uncje. Bar Ghirardelli Premium Baking Bar
  • 12 oz. Torebka Ghirardelli Premium Baking Chips
  • ½ szklanki ulubionego kremowego masła orzechowego
  • ¼ szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki. Zmiękczone Masło
  • Instrukcja:

    1. Linia Muffin patelnia z wkładkami-uważam, że podwójna wyściółka sprawia, że ​​filiżanka wygląda dużo ładniej
    2. W podwójnym bojlerze lub kuchence mikrofalowej lub Duży garnek i szklana miska topią czekoladę. OSTROŻNIE, aby się nie palić. (Podgrzewam wodę w dużym garnku i używam mojej wkładki do makaronu i szklanej miski, aby uzyskać idealną temperaturę miski. Jeśli używasz również tej metody NIE WRZĄCAJĄCEJ WODY, jest kluczem i nie pozwól swojej misce dotykać wody bezpośrednio i upewnij się, że mieszasz co jakiś czas.)
    3. W średniej wielkości misce wymieszaj z łyżką masła orzechowego, cukru pudru i zmiękczonego masła.
    4. Wymieszaj do uzyskania kremowej konsystencji. Odłóż na bok
    5. Na dno każdej wyłożonej filiżanki wlej czekoladę. Wystarczy, że zakryje dno i nieco wystaje po bokach.
    6. Następnie weź małą kropelkę lub pluć masła orzechowego i umieść ją na środku. Narobiłem sobie bałaganu z tym – wyciągnąłem go łyżką, a następnie wsunąłem czubek palca i trochę więcej do kubka wyłożonego czekoladą. Działało świetnie. Powstrzymaj się od lizania, dopóki WSZYSTKIE kubki nie zostaną napełnione! Następnie oczywiście umyj ręce.
    7. Gdy wszystkie filiżanki zostaną posmarowane masłem orzechowym, użyj pozostałej czekolady, aby przykryć wierzchołki. Użyłem dna łyżki, aby go wygładzić, gdy ciasto pb zostało pokryte czekoladą.
    8. Przykryj i wstaw do lodówki. Powinno to zająć tylko około 30 minut, a może nawet mniej, aby ustawić wszystkie kubki PB.
    9. Gdy kubki stwardnieją, aby je poluzować, może być konieczne dotknięcie dno tacy na blacie.
    10. Zapakuj je w fantazyjne pudełko lub po prostu zanurkuj i jedz!
    11. CIESZ SIĘ!!!!
    12. 30