Składniki:
Instrukcja:
- Z kotletów schabowych odciąć tłuszcz (najczęściej z boków), następnie ubić na cienkie kawałki zmiękczaczem. Doprawić solą i pieprzem. Wieprzowinę posmarować mąką, następnie roztrzepane jajko, a na końcu bułkę tartą panko.
- Rozgrzać olej roślinny na patelni lub patelni na średnim ogniu.Smażyć na złoty kolor i dobrze można wyciąć, aby sprawdzić wnętrze). Zwykle zajmuje to około 8 10 minut, jeśli jest całkowicie zanurzony w oleju.
- Usuń kotlety z oleju i osusz na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju i ostudź.
- Dobrze odsącz poszatkowaną kapustę.
- Każdy kotlet pokrój na małe kawałki i podawaj na talerzu z surówką z kapusty.
- Podawaj z sosem katsu zanurzanie i podawaj z ryżem.
10