Donkatsu – Koreański Panierowany Kotlet Wieprzowy

Donkatsu – Koreański Panierowany Kotlet Wieprzowy

Składniki:

  • •1/4 główki kapusty, cienko rozdrobnionej
  • •1/2 marchewki, startej lub rozdrobnionej
  • •2 ubite jajka
  • •1/2 szklanki mąki
  • •sos katsu
  • •2 szklanki bułki tartej panko
  • 4 kotlety wieprzowe bez kości ( cienkie cięcie)
  • •sól i pieprz do smaku
  • •olej roślinny
  • Instrukcja:

    1. Z kotletów schabowych odciąć tłuszcz (najczęściej z boków), następnie ubić na cienkie kawałki zmiękczaczem. Doprawić solą i pieprzem. Wieprzowinę posmarować mąką, następnie roztrzepane jajko, a na końcu bułkę tartą panko.
    2. Rozgrzać olej roślinny na patelni lub patelni na średnim ogniu.Smażyć na złoty kolor i dobrze można wyciąć, aby sprawdzić wnętrze). Zwykle zajmuje to około 8 10 minut, jeśli jest całkowicie zanurzony w oleju.
    3. Usuń kotlety z oleju i osusz na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar oleju i ostudź.
    4. Dobrze odsącz poszatkowaną kapustę.
    5. Każdy kotlet pokrój na małe kawałki i podawaj na talerzu z surówką z kapusty.
    6. Podawaj z sosem katsu zanurzanie i podawaj z ryżem.
    7. 10