Dyni Ravioli Z Brązowym Masłem Sage Sosem

Dyni Ravioli Z Brązowym Masłem Sage Sosem

Składniki:

  • Ciasto
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • 2 szklanki + mąka do wyrobienia ciasta
  • Odrobina mleka
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • 1 jajko żółtko
  • 1 łyżeczka natartej szałwii
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • Woda
  • Parmezan do posypania wg uznania
  • Sos
  • 1/2 kostki masła
  • Instrukcje:

    1. Zrób ciasto, mieszając w misce jajko i śmietanę, wymieszaj z mąką aż powstanie kudłate, szorstkie ciasto, a następnie dodaj odrobinę mleka, aby się połączyło.
    2. Rozpocznij mieszanie i ugniatanie rękami na blacie, dodając mąkę, aż ciasto nie będzie już zbyt lepkie i można rozwałkować bez rozrywania i łamania.
    3. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać razem.
    4. Rozwałkować ciasto na długi, cienki prostokąt.
    5. Wzdłuż jednego boku prostokąta umieść małe gałki nadzienia w rzędzie w odległości około 1-2 cali.
    6. Zwilż ciasto w wokół każdej gałki nadzienia.
    7. Weź przeciwną stronę prostokątnego ciasta i złóż je na wierzchu gałek, następnie usuwając jak najwięcej powietrza z każdego ravioli, pokrój w kwadraty lub koła , upewniając się, że każde ravioli jest dokładnie zamknięte.
    8. Powtórz z pozostałymi ravioli.
    9. Gotuj ravioli w małych porcjach we wrzącej wodzie przez 3 minuty, przewróć na drugą stronę i gotuj przez kolejne 3 minuty.
    10. W międzyczasie rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj masło.
    11. Uważnie obserwuj masło, zbieraj pianę z wierzchu i gotuj, aż uzyska złotobrązowy kolor.
    12. Dodaj szałwię i zamieszaj.
    13. Dodaj ugotowane ravioli i gotuj przez po kilka minut z każdej strony.
    14. Podawaj polane sosem z zasmażanego masła i smacznego!