Składniki:
Instrukcje:
- Zrób ciasto, mieszając w misce jajko i śmietanę, wymieszaj z mąką aż powstanie kudłate, szorstkie ciasto, a następnie dodaj odrobinę mleka, aby się połączyło.
- Rozpocznij mieszanie i ugniatanie rękami na blacie, dodając mąkę, aż ciasto nie będzie już zbyt lepkie i można rozwałkować bez rozrywania i łamania.
- Wszystkie składniki nadzienia wymieszać razem.
- Rozwałkować ciasto na długi, cienki prostokąt.
- Wzdłuż jednego boku prostokąta umieść małe gałki nadzienia w rzędzie w odległości około 1-2 cali.
- Zwilż ciasto w wokół każdej gałki nadzienia.
- Weź przeciwną stronę prostokątnego ciasta i złóż je na wierzchu gałek, następnie usuwając jak najwięcej powietrza z każdego ravioli, pokrój w kwadraty lub koła , upewniając się, że każde ravioli jest dokładnie zamknięte.
- Powtórz z pozostałymi ravioli.
- Gotuj ravioli w małych porcjach we wrzącej wodzie przez 3 minuty, przewróć na drugą stronę i gotuj przez kolejne 3 minuty.
- W międzyczasie rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj masło.
- Uważnie obserwuj masło, zbieraj pianę z wierzchu i gotuj, aż uzyska złotobrązowy kolor.
- Dodaj szałwię i zamieszaj.
- Dodaj ugotowane ravioli i gotuj przez po kilka minut z każdej strony.
- Podawaj polane sosem z zasmażanego masła i smacznego!