Easy Slow Cooker Karczoch Czosnek Kurczak

Easy Slow Cooker Karczoch Czosnek Kurczak

Składniki:

  • 1 Czerwona papryka- pokrojona w kostkę
  • 1 Średnia cebula- Pokrojona w kliny
  • 6 Ząbki czosnku, obrane i rozgniecione
  • 1 łyżeczka. Świeży rozmaryn – mielony
  • 1 łyżeczka. Szybko gotująca tapioka
  • ½ łyżeczki. Skórka cytrynowa
  • ¼ szklanki rosołu z kurczaka o niskiej zawartości sodu i tłuszczu
  • 1 ½ funta. Udka z kurczaka bez kości, bez skóry (użyłem 4 i nie zostało mi żadnych resztek)
  • 1 14 oz Can Cut Karczoch Hearts- Odsączony
  • 1 łyżeczka. Świeży sok z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 porcje Makaron Rigatoni
  • Instrukcja:

    1. Posiekaj, zmiel i pokrój w kostkę wszystkie warzywa i przyprawy.
    2. Połącz paprykę, cebulę , czosnek, tapioka, rozmaryn, skórka z cytryny, karczochy, udka z kurczaka, sól i pieprz w rondlu.
    3. Zalej mieszankę bulionem i sokiem z cytryny.
    4. Przykryj i gotuj na niskim poziomie przez 5 godzin – Naprawdę nie musisz tego sprawdzać, ale co jakiś czas może trochę go zamieszać.
    5. Gdy kurczak się ugotuje, ugotuj makaron.
    6. Podawać na wierzchu makaronu ze świeżo ogolonym parmezanem
    7. CIESZ SIĘ!!!
    8. 14