Easy Slow Cooker Karczoch Czosnek Kurczak
Składniki:
1 Czerwona papryka- pokrojona w kostkę
1 Średnia cebula- Pokrojona w kliny
6 Ząbki czosnku, obrane i rozgniecione
1 łyżeczka. Świeży rozmaryn – mielony
1 łyżeczka. Szybko gotująca tapioka
½ łyżeczki. Skórka cytrynowa
¼ szklanki rosołu z kurczaka o niskiej zawartości sodu i tłuszczu
1 ½ funta. Udka z kurczaka bez kości, bez skóry (użyłem 4 i nie zostało mi żadnych resztek)
1 14 oz Can Cut Karczoch Hearts- Odsączony
1 łyżeczka. Świeży sok z cytryny
Sól i pieprz do smaku
2 porcje Makaron Rigatoni
Instrukcja:
- Posiekaj, zmiel i pokrój w kostkę wszystkie warzywa i przyprawy.
- Połącz paprykę, cebulę , czosnek, tapioka, rozmaryn, skórka z cytryny, karczochy, udka z kurczaka, sól i pieprz w rondlu.
- Zalej mieszankę bulionem i sokiem z cytryny.
- Przykryj i gotuj na niskim poziomie przez 5 godzin – Naprawdę nie musisz tego sprawdzać, ale co jakiś czas może trochę go zamieszać.
- Gdy kurczak się ugotuje, ugotuj makaron.
- Podawać na wierzchu makaronu ze świeżo ogolonym parmezanem
- CIESZ SIĘ!!!
14