Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do (180C) znak gazowy
- Na patelni z grubym dnem zmiękcz cebulę i seler w oliwie z oliwek.
- Dodaj czerwoną paprykę, czosnek, pomidory, 1 łyżka przecieru pomidorowego i bulion, następnie zagotować.
- Dodaj przyprawy i posmakuj do przypraw.
- Dodaj chil li, jeśli czujesz się odważny i pomagasz odegnać zimowe chłody.
- Gotuj na wolnym ogniu, aby smaki rozwinęły się przez około 15 minut.
- Następnie spuść większość płynu z patelni.
- Nałóż gęstszy z dwóch sosów (sos do nadzienia ) z powrotem na patelnię i dodaj indyka i 1/2 sera. Dobrze wymieszaj.
- Nałóż nadzienie na środek każdej kukurydzianej tortilli i zawiń, a następnie umieść je złożoną stroną do dołu w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia.
- Wymieszaj 1 łyżka pomidorów do polanego sosu i polej naczynie, a następnie posyp pozostałym serem.
- Piecz przez 15 minuty lub do momentu, gdy ser zarumienienie, a sos bulgocze.
180