Endywia Przystawka Z Serem Pleśniowym, Suszona Żurawina i Orzechy Włoskie

Endywia Przystawka Z Serem Pleśniowym, Suszona Żurawina i Orzechy Włoskie

Składniki:

  • 2 duże jabłka, wydrążone i pokrojone w plasterki
  • 2 łyżki jasnego vinaigrette balsamico
  • 1 endywia belgijska
  • 3/4 szklanki ser pleśniowy, kruszony
  • 1 szklanka suszonej żurawiny
  • 1/2 szklanki kawałków orzechów włoskich, opiekanych
  • Instrukcja:

    1. Piecz orzechy włoskie na suchej patelni na średnim ogniu przez dwie minuty, aż będą pachnące. Odstaw na bok i ostudź.Ułóż plasterki jabłka na jednym półmisku, a liście cykorii na drugim.W średniej misce wymieszaj schłodzone orzechy włoskie, suszoną żurawinę i ser pleśniowy.Na wierzch liści cykorii nałóż 1 łyżkę mieszanki serów i jedną lub dwie krople dressingu balsamicznego. Pozostałe sery, orzechy i ser pleśniowy wrzuć do miski i podawaj z plastrami jabłka.