Farfalle ze świeżymi pomidorami, bazylią i mozzarellą

Farfalle ze świeżymi pomidorami, bazylią i mozzarellą

Składniki:

  • 1 funt makaronu Farfalle by Barilla
  • 24 średnio świeże liście bazylii
  • 2 duże mozzarella, pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz
  • 4 pomidory, pokrojone na pół, nasiona i pokrojone w małe kawałki ½ cala w kostkę (3 szklanki)
  • 2 łyżki masła niesolonego
  • Instrukcja:

    1. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę i ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po zakończeniu odcedzić, włożyć z powrotem do rondla i dodać masło.Na dużej patelni podsmażyć pomidory z oliwą z oliwek przez 5 minut.
    2. Zdjąć z ognia i dodać bazylię. do dużej miski dodaj makaron, pomidory i dobrze wymieszaj.
    3. Dodaj mozzarellę i delikatnie złóż.
    4. Podawaj natychmiast