Feijoada z czarnej fasoli

Feijoada z czarnej fasoli

Składniki:

  • 1 (15 uncji) czarna fasola, odsączona, wypłukana
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne lub do smaku
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • 2 łyżki startego imbiru
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 2 średnie cebule — posiekane
  • 2 łyżki octu śliwkowego
  • 3 słodkie czerwone papryki, pieczone i obrane (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • Instrukcja:

    1. Podgrzej olej, podsmaż cebulę do półprzezroczysty.
    2. Dodaj cent.
    3. Dodaj pozostałe składniki, smaż przez 2 minuty i odstaw. Przygotuj polewę. i sól morska. Dusić jeszcze przez 5 minut. Częściowo rozgnieść fasolę, aby uzyskać konsystencję gęstego sosu fasolowego.
    4. 15