Filet Mignons Owinięty Boczkiem

Filet Mignons Owinięty Boczkiem

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka płatków pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonej cebuli instant
  • 4 polędwiczki wołowe, 1″ do 1 ½” grubości
  • 4 plastry bekonu
  • Instrukcje:

    1. Podgrzej brojlera. Roztop masło i dodaj pietruszkę i cebulę. Owiń plaster bekonu wokół filetów. (W razie potrzeby użyj więcej bekonu.)
    2. Ułóż mięso na patelni brojlera na 3″ do 4″ od ognia. Piecz przez 5 do 7 minut z każdej strony, aby uzyskać krwisty. Piecz od 8 do 10 minut z każdej strony na średnim poziomie.
    3. Posmaruj mieszanką masła od czasu do czasu podczas gotowania.