Filet z Sole Z Brązowym Maślanym Sosem Różanym

Filet z Sole Z Brązowym Maślanym Sosem Różanym

Składniki:

  • 3 łyżki masła
  • 2 uncje mąki
  • 2 łyżeczki posiekanego świeżego szczypiorku
  • sok z 1 cytryny
  • )

  • 1 funt świeżego fileta z soli
  • 3 łyżki wina różowego
  • Instrukcje :

    1. Umyj i osusz filety papierowymi ręcznikami
    2. Rozgrzej masło na średnim ogniu, aż będzie musujące na dużej patelni
    3. Ułóż mąkę na talerzu, obtocz filety w mące i strząśnij nadmiar
    4. Włóż posypane mąką filety do musującego masła, gdy lekko zrumienią się z jednej strony, odwróć i pozostaw druga strona do zrumienienia
    5. Gdy zrumienią się z obu stron usuń filety
    6. Wlej wino i sok z cytryny do masła
    7. Postaw na gotowanie na średnim ogniu, aż zostanie zredukowany o 1/2 łyżki sosu na filetach
    8. Posyp szczypiorkiem.
    9. Podawaj i delektuj się!