francuskie dyniowe tosty

francuskie dyniowe tosty

Składniki:

  • 12 Kromki chleba
  • 4 Tbs. – Brązowy cukier
  • 1 łyżeczka – Cynamon
  • 4 Jajka
  • Syrop klonowy
  • 1/2 filiżanka – Mleko
  • 1/4 łyżeczki – Gałka muszkatołowa
  • 1/4 łyżeczki – Przyprawa do ciasta dyniowego
  • 1/2 szklanki – Dynia Puree
  • 1/2 łyżeczki – Vanilla
  • Instrukcja:

    1. Wymieszaj jajka, mleko, dynię, wanilię, brązowy cukier i przyprawy w naczyniu do maczania. Zanurz chleb w mieszance jajek, aż będzie równomiernie pokryty z obu stron, smaż na grillu rozgrzanym do 350 stopni przez około 2-3 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
    2. Podawać na gorąco z masłem i syropem klonowym lub tak jak my z masłem dyniowym.
    3. 350