Składniki:
Instrukcje:
- Wstępnie rozgrzej piekarnik do 350 stopni (później 039;zmień go na „Ugotuj”).
- Rozgrzej 8-calową patelnię żaroodporną na średnim ogniu.Pokryj patelnię sprayem do gotowania lub masłem.
- Dodaj grzyby i zieloną cebulę do patelni; podsmaż 12 minuty lub aż grzyby ładnie się zrumienią.W średniej misce dodaj jajka i jajka zastępcze.
- Dodaj pół na pół.
- Dodaj parmezan.
- Dodaj tymianek i wszelkie dodatkowe zioła, które lubisz.
- Dodaj sól i pieprz i wszystko razem wymieszaj .
- Wlać masę jajeczno-serową na tę samą patelnię z smażonymi pieczarkami i zieloną cebulką.
- Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.Gotować pod przykryciem przez około 6 minut lub gdy na wierzchu jest tylko trochę płynny/płynny. W tym momencie włóż patelnię do piekarnika i gotuj 350 przez kolejne 5 – 10 minut.Gdy frittata jest całkowicie zestalona i ugotowana (nie leje się na wierzchu) zmień temperaturę piekarnika na „Broil”.
- Ustaw patelnię na najniższej półce piekarnika i podsmażaj przez około 2 minuty lub aż na wierzchu pojawi się złotobrązowy kolor.
350