Frytki z Bakłażana w Sosie Tzatziki

Frytki z Bakłażana w Sosie Tzatziki

Składniki:

  • 1/2 bakłażana pokrojonego w paski
  • – 1 szklanka bułki tartej
  • mieszanka przypraw włoskich, sól, papryka, czosnek w proszku (do smaku)
  • 1/4 szklanki niskotłuszczowego jogurtu naturalnego
  • 1 jajko, lekko ubite
  • Instrukcje:

    1. -Rozgrzej piekarnik do 450F
    2. Wymieszaj sól, proszek czosnkowy, włoskie przyprawy i paprykę w misce.
    3. – W innej misce wymieszaj jogurt i jajko.
    4. -Najpierw umieść Paski bakłażana do masy jajeczno-jogurtowej, a następnie równomiernie obtoczyć w mące.
    5. Ułożyć je w pergamin lub wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia i piec do 10- 10 minut jednokrotne obracanie i aż do lekkiego zrumienienia.
    6. 450