Frytki ze słodkich ziemniaków

Frytki ze słodkich ziemniaków

Składniki:

  • 1 dash cayenne
  • 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka soli
  • )

  • 1 łyżka sukanatu
  • 3 funty batatów
  • 1 łyżeczka przyprawy do taco
  • Instrukcja:

    1. Piekarnik nagrzać do 425 stopni, ułatwia to konwekcję .Umyj i pokrój ziemniaki (bez obierania) na ćwiartki równej wielkości.
    2. Połącz cukier surowy lub sukanat, cayenne, przyprawę do taco, skrobię kukurydzianą i olej kokosowy (będzie grudkowa, to'w porządku!), wrzuć kliny do masy.
    3. Ułóż kliny na blachach w jednej warstwie i upiecz przez 20 minut.Obróć łopatką i piecz przez dodatkowe 10 minuty.
    4. Posyp solą i podawaj.
    5. 425