Składniki:
Instrukcja:
- CIASTORozgrzej piekarnik do 350 stopni. Spryskaj standardową brytfannę sprayem do pieczenia lub smarem i mąką.
- Połącz obie mąki, kiełki pszenicy, sodę oczyszczoną i sól razem z trzepaczką. Odstaw na bok.Ubij razem masło i preferowany słodzik na jasną i puszystą masę.
- Dodawaj jajka po jednym, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
- Dodaj banana, mus jabłkowy i wanilię, dobrze ubijając. Wymieszać z mąką. Użyj drewnianej łyżki do wymieszania, aż będzie lekko wilgotne.
- Wlej ciasto do formy do ciasta bułkowego i wyrównaj górę łyżką najlepiej jak potrafisz.
- Piecz około 1 godzina. Włóż wykałaczkę do ciasta, aby sprawdzić, czy jest gotowe półmisek.Poczekaj, aż ciasto całkowicie ostygnie przed nałożeniem glazury.GLAZURA CUKROWO-CYTRYNOWA Użyj trzepaczki, aby połączyć wszystkie składniki.
- Dodaj więcej mleka, po łyżce stołowej na raz, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
- Skropić wierzch schłodzonego ciasta.W razie potrzeby zetrzyj skórkę z cytryny na wierzchu glazury (opcjonalnie)