Składniki:
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 20 C/ 375 F i lekko nasmaruj pierścień do ciasta. Odstaw na bok.W średniej misce – używając miksera elektrycznego – ubij cukier, jajka i masło na kremową konsystencję.
- Dodaj śmietanę i mąkę i mieszaj przez kilka minut.
- Wlej mieszankę do formy do ciasta.
- Piecz przez 20 minuty lub do uzyskania złotego koloru i ugotuj, gdy jest testowana szpikulcem. Aby zrobić lukier, użyj standardowego miksera, aby ubić białko jajka, aż utworzą się miękkie, sztywne piony.
- Dodaj sok z cytryny i cukier oraz barwnik spożywczy. Ubijaj jeszcze przez kilka sekund.
- Niech ciasto ostygnie na ruszcie przez około 10 minut. Następnie na ciasto polej lukrem królewskim/glazurą, posyp posiekanymi pistacjami i udekoruj według uznania.