Gorące babeczki z miętą pieprzową

Gorące babeczki z miętą pieprzową

Składniki:

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 szklanka gorącej kawy parzonej
  • 1/2 szklanki masła zmiękczonego
  • 1 szklanka maślanki
  • 2 jajka
  • 1 2/3 szklanki mąki uniwersalnej
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki
  • 7 uncji kremu prawoślazowego
  • 2 łyżki mleka
  • 1/4 szklanka pokruszonych cukierków miętowych
  • 1 łyżeczka ekstraktu miętowego
  • 4 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka soli
  • 6 uncji półsłodkiej czekolady
  • 2 uncje mini półsłodkich kawałków czekolady
  • 2 szklanki cukru
  • 1/2 łyżki niesolonego masła
  • 1 szklanka niesłodzonego kakao w proszku
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego
  • Instrukcje:

    1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż babeczkę lub foremkę do muffinek 24 regularnymi wkładkami do babeczek.
    2. Połącz razem kawałki czekolady i gorącą kawę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada topi się, a mieszanina jest gładka. W dużej misce przesiać razem cukier, mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubij jajka mikserem elektrycznym, aż lekko zgęstnieją. Powoli dodaj maślankę, olej i wanilię.
    3. Dodaj rozpuszczoną masę czekoladową do jajek i wymieszaj całkowicie.
    4. Dodaj masę cukrową i ubijaj na średnich obrotach, aż dobrze połączone. Wypełnij przygotowane wkładki do babeczek do trzech czwartych ciastem.
    5. Umieść w piekarniku i piecz, aż wykałaczka umieszczona w środku wyjdzie czysta, 21 do 21 minut. Całkowicie ostudź babeczki. Podczas pieczenia babeczek przygotuj czekoladowy ganache i krem ​​z mięty pieprzowej i maślanej maślanki (wskazówki dla obu poniżej).
    6. Włóż lukier do woreczka z gwiazdką. Aby zrobić Chocolate Ganache, zagotuj w małym rondelku śmietankę i masło. Wyłącz ogień i dodaj czekoladę. Mieszaj mieszaninę, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia. Aby zrobić krem ​​z mięty pieprzowej, ubij masło i krem ​​​​marshmallow, używając miksera elektrycznego z nasadką trzepaczki.
    7. Dodaj ekstrakt z mięty pieprzowej. Powoli dodaj 2 szklanki cukru pudru i kontynuuj miksowanie na wolnych obrotach.
    8. Dodaj mleko i dodatkowy cukier puder, maksymalnie 2 szklanki, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. ogryzek jabłkowy, usuń środek każdej babeczki. Napełnij każdą babeczkę łyżką Czekoladowego Ganache. Używając woreczka wypełnionego lukrem, zamroź babeczki i posyp pokruszonymi cukierkami miętowymi.