Składniki:
Instrukcje:
- Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż babeczkę lub foremkę do muffinek 24 regularnymi wkładkami do babeczek.
- Połącz razem kawałki czekolady i gorącą kawę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada topi się, a mieszanina jest gładka. W dużej misce przesiać razem cukier, mąkę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W innej misce ubij jajka mikserem elektrycznym, aż lekko zgęstnieją. Powoli dodaj maślankę, olej i wanilię.
- Dodaj rozpuszczoną masę czekoladową do jajek i wymieszaj całkowicie.
- Dodaj masę cukrową i ubijaj na średnich obrotach, aż dobrze połączone. Wypełnij przygotowane wkładki do babeczek do trzech czwartych ciastem.
- Umieść w piekarniku i piecz, aż wykałaczka umieszczona w środku wyjdzie czysta, 21 do 21 minut. Całkowicie ostudź babeczki. Podczas pieczenia babeczek przygotuj czekoladowy ganache i krem z mięty pieprzowej i maślanej maślanki (wskazówki dla obu poniżej).
- Włóż lukier do woreczka z gwiazdką. Aby zrobić Chocolate Ganache, zagotuj w małym rondelku śmietankę i masło. Wyłącz ogień i dodaj czekoladę. Mieszaj mieszaninę, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia. Aby zrobić krem z mięty pieprzowej, ubij masło i krem marshmallow, używając miksera elektrycznego z nasadką trzepaczki.
- Dodaj ekstrakt z mięty pieprzowej. Powoli dodaj 2 szklanki cukru pudru i kontynuuj miksowanie na wolnych obrotach.
- Dodaj mleko i dodatkowy cukier puder, maksymalnie 2 szklanki, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. ogryzek jabłkowy, usuń środek każdej babeczki. Napełnij każdą babeczkę łyżką Czekoladowego Ganache. Używając woreczka wypełnionego lukrem, zamroź babeczki i posyp pokruszonymi cukierkami miętowymi.