Gorące Cocaccino

Gorące Cocaccino

Składniki:

  • 2 paczki gorącej mieszanki kakaowej (jak Swiss Miss)
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki pół i pół szklanki lub jasna śmietana
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej lub espresso instant
  • 1/2 szklanki mini marshmallows
  • 1/4 szklanki syropu czekoladowego (użyłam U-Bet)
  • bita polewa lub bita śmietana do dekoracji
  • posypka lub przesiane kakao do dekoracji
  • Instrukcja:

    1. Podgrzej mleko i pół na pół w średnim rondlu do bardzo gorącego; zdejmij z ognia.
    2. Dodaj gorącą mieszankę kakaową i kawę rozpuszczalną. Dobrze wymieszaj i przelej do kubków lub filiżanek.
    3. Nałóż mini pianka marshmallows, a następnie polej piankami syropem czekoladowym. Top z bitą posypką i spinkami/proszkiem kakaowym.