Składniki:
1 puszka (16-oz) pokrojone brzoskwinie, odsączone
1 puszka (16 -oz) połówki gruszki, odsączone, posiekane
1 puszka (16-oz) fioletowe śliwki, odsączone, bez pestek
1 puszka (20-oz) ananas w kawałkach, odsączony
1 słoik (6-oz) wiśnie maraschino, odsączony
2 Banany, pokrojone
3/4 szklanki Brązowy cukier
kubek Masło lub margaryna
1 puszka (16-oz) musu jabłkowego
3 łyżki cukru brązowego
1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan
Instrukcje:
- Połącz pierwsze sześć składników w Zapiekanka x9x2 cale. Odłóż na bok.
- Połącz cukier, masło i mus jabłkowy w rondlu i podgrzej dokładnie, od czasu do czasu mieszając. Nałóż łyżkę na owoce.
- Posyp brązowym cukrem i orzechami pekan.
- Piecz w 300 przez 1 godzinę.
- Podawać na gorąco. (Można przygotować z wyprzedzeniem i zamrozić. Do podania rozmrozić przez noc w lodówce.)
- Na 1
- HARRIET M. HOWE