Gorący kompot owocowy

Gorący kompot owocowy

Składniki:

  • 1 puszka (16-oz) pokrojone brzoskwinie, odsączone
  • 1 puszka (16 -oz) połówki gruszki, odsączone, posiekane
  • 1 puszka (16-oz) fioletowe śliwki, odsączone, bez pestek
  • 1 puszka (20-oz) ananas w kawałkach, odsączony
  • 1 słoik (6-oz) wiśnie maraschino, odsączony
  • 2 Banany, pokrojone
  • 3/4 szklanki Brązowy cukier
  • kubek Masło lub margaryna
  • 1 puszka (16-oz) musu jabłkowego
  • 3 łyżki cukru brązowego
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan
  • Instrukcje:

    1. Połącz pierwsze sześć składników w Zapiekanka x9x2 cale. Odłóż na bok.
    2. Połącz cukier, masło i mus jabłkowy w rondlu i podgrzej dokładnie, od czasu do czasu mieszając. Nałóż łyżkę na owoce.
    3. Posyp brązowym cukrem i orzechami pekan.
    4. Piecz w 300 przez 1 godzinę.
    5. Podawać na gorąco. (Można przygotować z wyprzedzeniem i zamrozić. Do podania rozmrozić przez noc w lodówce.)
    6. Na 1
    7. HARRIET M. HOWE