Grillowana Kolba Kukurydzy Z Przyprawionym Masłem

Grillowana Kolba Kukurydzy Z Przyprawionym Masłem

Składniki:

  • 8 łyżek (1 laska) roztopionego niesolonego masła
  • 1 ząbek czosnku zmiażdżony z odrobiną soli
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka chilli w proszku
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu mielonego
  • 4 kolby kukurydzy, łuski usunięte
  • Instrukcja:

    1. Połącz masło, czosnek, miód i przyprawy w małym rondelku i gotuj na delikatnym ogniu.
    2. Posmaruj kukurydzę masłem smakowym i gotuj na grillu lub pod grill obraca się regularnie na złoty kolor.
    3. Podlewaj stale podczas pieczenia.