Składniki:
Instrukcja:
- W mała miska, połącz wszystkie składniki na aioli, dopraw do smaku solą. Rozgrzej patelnię grillową (można również użyć patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu) na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąca.
- Posmaruj wycięte boki bułek roztopionym masłem.
- Spuść odrobinę oleju na patelnię i za pomocą zwitka papierowego ręcznika ostrożnie zetrzyj nadmiar (tylko wzmacniasz nieprzywierającą warstwę). powierzchnia). Podpraż posmarowane masłem boki bułeczek, a następnie odłóż na bok podczas gotowania ryby. Osuszyć rybę i doprawić solą i pieprzem (lub przyprawą do wyboru).
- Poleć odrobiną oleju rybę i natrzyj nią na całej powierzchni ryby, aby równomiernie pokryła się olejem.
- Włóż rybę na rozgrzaną patelnię i smaż, obracając raz, aż ryba będzie całkowicie ugotowana (czas gotowania różnić się w zależności od grubości ryby, od 2 do 4 minut na stronę). Podawaj ryby w opiekanych bułkach, posypane sosem aioli i wybranymi dodatkami.