Grillowane Kanapki Rybne

Grillowane Kanapki Rybne

Składniki:

  • 2 T. topionego masła
  • 1 1/2 funta fileta z dorsza lub innej białej ryby, pokrojonej na 4 kawałki wielkości porcji
  • 1 1 /2 łyżki mielonej świeżej pietruszki
  • 1 ząbek czosnku, bardzo drobno posiekany
  • 4 bułki hamburgerowe
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • 1/2 roku. majonez
  • dodatki: takie jak pikle, sałata i awokado
  • 1/2 łyżeczki soli
  • sól i pieprz (lub przyprawa, ja użyta przyprawiona sól i pieprz)
  • 1/2 t. papryka wędzona
  • olej roślinny
  • 3/4 t. musztarda żółta
  • Instrukcja:

    1. W mała miska, połącz wszystkie składniki na aioli, dopraw do smaku solą. Rozgrzej patelnię grillową (można również użyć patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu) na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąca.
    2. Posmaruj wycięte boki bułek roztopionym masłem.
    3. Spuść odrobinę oleju na patelnię i za pomocą zwitka papierowego ręcznika ostrożnie zetrzyj nadmiar (tylko wzmacniasz nieprzywierającą warstwę). powierzchnia). Podpraż posmarowane masłem boki bułeczek, a następnie odłóż na bok podczas gotowania ryby. Osuszyć rybę i doprawić solą i pieprzem (lub przyprawą do wyboru).
    4. Poleć odrobiną oleju rybę i natrzyj nią na całej powierzchni ryby, aby równomiernie pokryła się olejem.
    5. Włóż rybę na rozgrzaną patelnię i smaż, obracając raz, aż ryba będzie całkowicie ugotowana (czas gotowania różnić się w zależności od grubości ryby, od 2 do 4 minut na stronę). Podawaj ryby w opiekanych bułkach, posypane sosem aioli i wybranymi dodatkami.