Grillowane kanapki z szarpaną wołowiną

Grillowane kanapki z szarpaną wołowiną

Składniki:

  • 6 pasków bekonu
  • 2 funty karkówki wołowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • sól i pieprz
  • 1 cebula posiekana
  • 2 filiżanki do 3 sosu barbecue
  • Bułeczki do hamburgerów lub bułki hawajskie
  • Instrukcja:

    1. Podgrzej piekarnik do 350 stopni. Wyłóż arkusz ciastek z ramką papierem do pieczenia.
    2. Połóż paski bekonu na pergaminie.
    3. Patelnia do pieczenia 10- 15 minut lub do momentu, gdy bekon będzie chrupiący.
    4. Wyjmij z piekarnika i ostudź na patelni. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 250 stopni i pozostaw otwarte drzwiczki piekarnika podczas przyprawiania wołowiny.
    5. Skropl oliwę z oliwek na dno średniej wielkości brytfanny.
    6. Włóż mięso do brytfanny i obłóż cukrem (chcesz trochę cienkiej skórki). Dopraw obficie solą i pieprzem i przykryj cebulą. Namiot z folią aluminiową.
    7. Piecz mięso przez 3 do 4-1/2 godziny lub do momentu, gdy wołowina będzie miękka i można ją łatwo rozdzielić.
    8. Usuń z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie posiekaj bekon na małe kawałki.
    9. Kiedy mięso będzie już gotowe, rozdrobnij na kawałki i dodaj sos barbecue i bekon.
    10. Mieszaj, aż bekon będzie równomiernie pokryty Rozpowszechniane. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a jeśli chcesz, dodaj więcej sosu barbecue.
    11. Podawaj na gorąco na tostowanych bułkach lub bułkach hawajskich.