Składniki:
Instrukcja:
- Wymieszaj wszystkie składniki i marynuj kotlety wieprzowe przez 1 godzinę w lodówce.
- Wyjmij i przed grillowaniem pozostawić do temperatury pokojowej. Rezerwuj marynatę. Doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając przed podaniem. Grillować kotlety przez około 10 minut z każdej strony. Jeśli nie jesteś pewien, użyj termometru do mięsa. Powinno być w 16
- Ułóż kotlety wieprzowe na półmisku i przykryj folią na kilka minut przed podaniem. Ziemniaki: W średniej patelni lub garnek, wymieszać ziemniaki, wodę i 1/2 łyżeczki soli i zagotować na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień na średni i gotować ziemniaki do miękkości przez około 10 minut.
- Zdjąć z ognia, odcedzić.
- Włożyć ziemniaki z powrotem do garnka na średnim ogniu, dodać śmietanę, pieczony czosnek, pozostałe 1 1/2 łyżeczki soli i biały pieprz. Utrzeć tłuczkiem do ziemniaków na dość gładką masę.
- Zdjąć z ognia, wymieszać z masłem. Na 2 1/2 filiżanki